Αξιοθέατα που
συγκινούν!

Το Ηράκλειο, η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, έχει σπουδαία ιστορία. Επωφεληθείτε από την κεντρική τοποθεσία του Metropole Urban Hotel και γνωρίστε τα δεκάδες αξιοθέατα.



Ανάκτορο Κνωσσού


Η Κνωσσός, πριν καν τη Ρωμαϊκή εποχή, ήταν η σπουδαιότερη πόλη της Κρήτης και ανάκτορο του Μινωικού πολιτισμού. Το ανάκτορο της πόλης είναι ο δημοφιλέστερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης, με πάνω από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Η γύρω περιοχή από το ανάκτορο είναι επίσης γεμάτη αρχαιολογικά ευρήματα μιας και η Κνωσσός στο απόγειό της έφτασε να έχει πάνω από 100.000 κατοίκους.



Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα βρει κανείς τη σημαντικότερη συλλογή του κόσμου για τις μινωικές αρχαιότητες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας και από τα πιο διακεκριμένα μουσεία της Ευρώπης με αρχαιολογικό περιεχόμενο. Τα εκθέματα αποτελούνται από χαρακτηριστικά δείγματα από όλες της περιόδους της Κρητικής προϊστορίας και ιστορίας και καλύπτουν περίοδο 5.500 χρόνων, από τη νεολιθική εποχή έως τα ρωμαϊκά χρόνια.



Φρούριο Κούλες


Το μεσαιωνικό Φρούριο Κούλες βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο τέλος της οδού 25ης Αυγούστου και κατασκευάστηκε από του Ενετούς, που το ονόμασαν Rocca al Mare (Φρούριο της Θάλασσας). Στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως αρχαιολογικός χώρος, καθώς εκτίθενται πληροφορίες για την ιστορία του φρουρίου και της πόλης γενικότερα, αλλά και έρευνες του ωκεανογράφου Jacques-Yves Cousteau.



Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης


Το Metropole Urban Hotel βρίσκεται στην πλατεία Αγία Αικατερίνης. Σύμφωνα με παραδόσεις ο ναός υπήρξε κέντρο γραμμάτων και τεχνών και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ορθόδοξης πίστης κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας. Και επί Τουρκοκρατίας όμως, λειτουργούσε ως μουσουλμανικό τέμενος. Το Νοέμβριο του 1943, στη γιορτή της Αγίας Αικατερίνης, τελέστηκε για πρώτη φορά λειτουργία μετά από 274 χρόνια. Ο ναός σήμερα στεγάζει το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης.



Τάφος Νίκου Καζαντζάκη


Στο πιο ψηλό σημείο των τειχών του Ηρακλείου βρίσκεται ο τάφος του σημαντικότερου ίσως Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Τα έργα του είχαν προκαλέσει και διχάσει με αρκετούς αναγνώστες να τα χαρακτηρίζουν «ιερόσυλα» φέρνοντας το συγγραφέα πολύ κοντά στο αφορισμό. Πάνω στον τάφο είναι χαραγμένη η διάσημη φράση του συγγραφέα: ”Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβούμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος”.



Κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια)


Η Κρήνη Μοροζίνι (γνωστή και ως Κρήνη των Λεόντων ή Λιοντάρια) βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στο κέντρο του Ηρακλείου. Είναι ένα από τα ωραιότερα Ενετικά μνημεία της πόλης, με το σιντριβάνι να αποτελείται από 4 λιοντάρια που από το στόμα τους αναβλύζει νερό. Είναι σημείο συνάντησης για τους ντόπιους, με εκατοντάδες επισκέπτες να φωτογραφίζονται καθημερινά μπροστά στο περίτεχνο σιντριβάνι.



Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα στεγάζεται στο κτήριο της παλιάς ηλεκτρικής Ηρακλείου. Έχει επιφάνεια 3.500 τ.μ. και αποτελείται από 4 επίπεδα. Περιλαμβάνει ζωολογικό, βοτανικό, παλαιοντολογικό – γεωλογικό και ορυκτολογικό τμήμα και κατά καιρούς φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις .


Book Online
Ελληνικα